Evangélikus Ifjúsági Tábor

Evangélikus Ifjúsági Tábor

A Rábcakapi Evangélikus Egyházközség épületei kisebb megszakítással közel 30 éve nyújtanak táborozási lehetőséget fiatalok számára.

A táborhely a Fertő - Hanság Nemzeti Park területén található  távol a városok forgalmától és zajától. Azok számára ajánljuk, akik szép természeti közegben meghitt falusi nyugalomra és elcsendesedésre vágynak.

 A közösségi terek a volt evangélikus parókia és iskola épületben lettek kialakítva, melyek egymás mellet és a kívülről szépen felújított evangélikus templom szomszédságában vannak.                           

A táborhelyet azért tartjuk fen, hogy teret biztosítsunk egyházmegyéink ifjúságának és gyülekezeti közösségeinek, hogy hittanos táborokat, identitás erősítő alkalmakat szervezzenek. A tábor elsődleges célja, hogy helyszíne legyen a missziónak, gyermekek és fiatalok Krisztushoz vezetésének az Evangélikus Egyház segítségével és annak keretein belül.

Szabad időpontokban szívesen látjuk gyülekezeti tagjainkat, evangélikus és más egyházi iskolák diákjait, a történelmi egyházak érdeklődőit , hagyományőrző, alkotó és művészeti közösségeket, a vidékkel ismerkedő turistákat.

 

Az  épületek UMVP turisztikai fejlesztések keretében az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával, valamint az Emberi erőforrások Minisztériuma, a Gustav Adolf Werk, a Magyarországi Evangélikus Egyház valamint a Győr - Mosoni és Soproni Evangélikus Egyházmegyék hozzájárulásával több mint 40 millió Ft -ból teljesen megújulva és teljesen új berendezési tárgyakkal felszerelve,  várják az érkezőket.

Az épületek 60 fő befogadására, és 40 fő elszállásolására alkalmasak.

A volt parókia épület, fiú szárnyként üzemel. Itt 3 szobában 20 fő elhelyezésére van lehetőség, a szobákban emeletes ágyak vannak ágyneműtartóval és tároló szekrénnyel.

Ebben az épületben lett kialakítva a fiú és lány fürdő. Az épületben egy teakonyhát is lehet használni, melyben mosógép is van.

A parókia  téli fűtése megoldható.

A volt Iskolaépület, lány szárnyként üzemel. Itt 2 szobában 20 fő elhelyezésére van lehetőség, a szobákban emeletes ágyak vannak ágyneműtartóval és tároló szekrénnyel. Ebben az épületben található egy vezetői szoba, melyet a tábor vezetők tudnak használni.

Itt található a melegítő konyha, melyben van mód főzésre, étel melegítésre.

A meleg étkezések megoldáshoz jó szívvel ajánljuk a közelben lévő vendéglőt, ahonnét kedvező áron, kiszállítva is kérhetnek étkeztetést.

A lány szárnyban került kialakításra a 65 m2 -es közösségi tér, mely étkezőként is funkcionál, itt akár 60 felnőtt is kényelmesen elfér.

A tábor közel 3 000 m2 -es udvarral és kb 100 m2 -es térkővel burkolt verandával rendelkezik, mely helyet biztosít a tábor használóknak az udvari játékra és foglalkozások megtartására.

A tábort használóknak együttműködő partnereink révén az alábbi lehetőségeket tudjuk ajánlani:

A Terra Capi tájházban megismerkedhetnek a helyi népi építészet emlékeivel
A Fertő-Hanság Nemzeti Park a helyi természeti értékeket mutatja be
Völcsei Lajos keramikus a fazekasság népi hagyományába nyújt betekintést
Némethné Andorka Klára  népi hagyományok közül a tűzzománc készítésével ismerteti meg az érdeklődőket
Lehetőségük van a tábor saját korongozó készülékének a használatára
A közelben lévő sportpálya lehetőséget ad számtalan játékra
Ugyan így – a kisebb korosztály részére –, játszótér található az utcában

A templom használatát a helyi Evangélikus Lelkésszel való egyeztetés után lehet használni.

 

További információt Mesterházy Balázs táborgazdától kaphatnak az alábbi elérhetőségeken:

9422 Harka, Nyéki u. 2

telefon: 20/824-84-09;

mail: balazs.mesterhazy@gmail.

 

A tábor honlapja: http://kapitabor.lutheran.hu/