Tájékoztatás a kék szelektív edények szállításáról

Hír 2021. 07. 15.
Tájékoztatás a kék szelektív edények szállításáról

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft értesítési a Tisztelt lakosságot, hogy Rábcakapin is megkezdi a házhoz menő kék edényes szelektív hulladékgyűjtést.

Az edényekbe az alábbi hulladékok helyezhetők: papír csomagolási hulladék (karton), újság, prospektus, társított csomagolási hulladék (tejes-, üdítős-doboz kimosva!) műanyag italcsomagolás (PET palack), fólia, reklámtáska, kimosott tisztító-, és mosószeres flakonok, valamint fém italos-doboz. A palackokat, italos-dobozokat és kartonpapírokat lapítva, az újságpapírt kötegelve tegyék a gyűjtőzsákba. 

 

Nem helyezhető a hulladékgyűjtő edénybe építési hulladék, hungarocell, konzervdobos, fűnyesedék és üveg csomagolási hulladék, lom, stb.

Az üveg csomagolási hulladékok gyűjtésére a szelektív szigeteken van lehetőség.

Az edények ürítése havonta egy alkalommal történik, melynek napja a hónap utolsó péntekje (ez ünnepnapok esetén változhat, melyről a közszolgáltató előzetesen tájékoztatja az ügyfeleket)

A Közszolgáltató kéri tisztelt ügyfeleit, hogy az edénybe csak az abba elhelyezhető hulladékokat tegyék, ellenkező esetben az gyűjtést végző kollégáknak nem áll módjában elszállítani azt. Az edényeket a közterületen szállítást megelőző napon oda kell kihelyezni, ahová a hulladékgyűjtőedényt is szokták.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a díjmentesen használatba kapott kék edényeket csak és kizárólag szelektív hulladékgyűjtésre lehet használni, a közszolgáltató azokból a vegyes kommunális hulladékot nem szállítja el.Az elszállított szelektív hulladékok válogatása utólag történik a Jánossomorjai Regionális Hulladékkezelőműben.

KISALFÖLDI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT