FELHÍVÁS

Hír 2020. 03. 19.
FELHÍVÁS

Felhívás járványügyi helyzetben való szociális segítségnyújtásról!

A Kormány a 46/2020 (III. 16.) Kormányrendelete

az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről:

2. §     (1) A Kormány arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket NE hagyják el.

(2) Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

A kormányrendelet értelmében tehát azok a személyek, akik idős koruk és/vagy egészségi állapotuk miatt önként vállalják a házi karanténba vonulást, a helyi önkormányzat ez idő alatt létfenntartáshoz szükséges ellátást nyújt.

Mit tartalmaz a szociális segítségnyújtás?

Kizárólag a legalapvetőbb személyes szükségletek kielégítése (napi létfenntartáshoz szükséges bevásárlás, gyógyszeríratás, gyógyszerkiváltás, helyi hivatalos és postai ügyintézés) történik, és csak azokban az esetekben, ahol más módon, hozzátartozó segítségével ez nem megoldható!!!

Kérjük azokat az időseket, akiknek a járványhelyzetben segítségre van szükségük, azt hétfőtől péntekig 8 és 12 óra között a Polgármesteri Hivatal telefonszámán (+36/20-253-0265 vagy +36/70-379-1046) jelezhetik!

Szabó Ágnes sk.

polgármester